Комп’ютерне моделювання процесів руйнування елементів конструкцій ракетної техніки - Хацько, Д. С. (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі було виконано комплексне дослідження напружено-деформованого стану конструкцій ракетної техніки з урахуванням тріщиноподібних дефектів. Отримано нові результати, які демонструють вплив розмірів і розташування дефектів на довговічність конструкцій. Новизна роботи полягає у запропонованих методиках розрахунку критичної кількості циклів навантаження із застосуванням гіперсингулярних інтегральних рівнянь, що забезпечує високу точність чисельного моделювання. Рекомендовано використовувати розроблені методики для прогнозування розвитку тріщин, оцінки зон концентрації напружень та визначення параметрів довговічності конструкцій.
Keywords: мікротріщина; кількість циклів; коефіцієнт інтенсивності напружень; деформований стан; паливний бак; ракетна техніка