Особливості міжнародно-правового регулювання міжнародних транспортних коридорів - Каспрук, О. С. (Фенікс, 2020)
Монографія присвячена дослідженню процесу виникнення та розвитку міжнародно-правового регулювання міжнародних транспортних коридорів (МТК). Зокрема, у ході розгляду теоретичних аспектів теми визначено поняття «МТК» та його співвідношення із суміжними категоріями. Проведено класифікацію МТК за основними ознаками, розкрито етапи розвитку їхнього міжнародно-правового регулювання, визначено особливості правових режимів МТК. Досліджено договірно-правовий та інституційний механізми міжнародно-правового регулювання МТК. Проаналізовано міжнародно-правові механізми співпраці України з іншими державами щодо основних МТК та виявлено їхні переваги і недоліки. Книга містить ґрунтовний науково-довідковий апарат і широкий бібліографічний матеріал. Розрахована на науковців, викладачів, аспірантів, студентів, усіх, хто цікавиться проблемами міжнародного права. The monograph is dedicated to the study of the emergence and development of international legal regulation of international transport corridors (ITCs). In particular, the theoretical aspects of the topic are considered, and the concept of "ITC" is defined, along with its correlation with related categories. A classification of ITCs based on key characteristics is provided, the stages of their international legal regulation are outlined, and the peculiarities of the legal regimes of ITCs are identified. The contractual and institutional mechanisms of international legal regulation of ITCs are examined. The international legal mechanisms of Ukraine's cooperation with other states regarding the main ITCs are analyzed, revealing their advantages and shortcomings. The book contains a comprehensive scientific reference apparatus and extensive bibliographic material. It is intended for scholars, educators, postgraduate students, university students, and anyone interested in issues of international law.
Keywords: міжнародне право; міжнародні транспортні коридори; механізми правового регулювання; international law; international transport corridors; legal regimes; транспортні перевезення; transport operations