Дослідження та використання технології розподіленого реєстру при розробці ІС в сфері фінансів - Млієвський, К. Ю. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є процес розробки інформаційних управляючих систем з використанням технології розподіленого реєстру. Предметом дослідження є моделі та технології, що базуються на використанні децентралізованих облікових систем та блокчейн-протоколів у сфері надання фінансових послуг. Метою дослідження є аналіз існуючих підходів, виявлення особливостей та розробка рекомендацій щодо підвищення безпеки та надійності для визначення факторів аналізу та впровадження розподілених технологій в інформаційних облікових системах, а також вивчення економічного впливу технології розподіленого реєстру на сферу фінансів та визначення переваг та наслідків її впровадження.
Keywords: благодійний фонд; блокчейн-протоколи; децентралізація; ланцюжок блоків; смарт-контракти; сфера фінансів; технологія розподіленого реєстру; цифровий підпис