Дослідження методів машинного навчання для вирішення задачі класифікації щодо розпізнавання графічних зображень - Афанасьєв, А. С. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є методи класифікації щодо розпізнавання зображень. Метою дослідження є реалізація класифікатора графічних зображень з урахуванням обраних алгоритмів заснованих на багатошаровому персептроні та методі опорних векторів. У ході виконання кваліфікаційноії роботи проведено експеримент і зясовано що обидва алгоритми показали точність більше 80%, але машина опорних векторів була ефективнішою на 6%. Також, розроблено застосунок, який реалізує рішення задачі класифікації графічних зображень. Даний застосунок може використовуватися у системах технічного зору.
Keywords: інтелектуальний аналіз даних; розпізнавання образів; компютерний зір; нейронна мережа; машина опорних векторів