Правове регулювання інформаційних відносин у системі соціального страхування - Сільченко, С. О. (Право, 2017)
У статті виявлено і досліджено деякі тенденції правового регулювання інформаційних відносин у системі обов’язкового соціального страхування. Засвідчено активний розвиток цих відносин. Зроблено висновок про існування специфічних інформаційних прав та обов’язків суб’єктів соціального страхування. Наголошено, що забезпечення повного інформування про значимі аспекти реалізації суб’єктивних прав і обов’язків особи у сфері соціального страхування є важливою гарантією їх реалізації і захисту. // Some tendencies of legal regulation of information relations in the system of compulsory social insurance are revealed and investigated. Active development of these relations is certified. It is concluded that the existence of specific information rights and responsibilities of social insurance entities. It is emphasized that ensuring full informing about the significant aspects of the realization of subjective rights and responsibilities of a person in the field of social insurance is an important guarantee of their implementation and protection.
Keywords: соціальне страхування; інформаційні відносини; правове регулювання; права; обов’язки; social insurance; information relations; legal regulation; law; duties