Розробка синтаксичної та семантичної моделі мови визначення і опису даних предметної області - Невлюдов, І. Ш.; Євсєєв, В. В.; Демська, А. І. (ХНУРЕ, 2018)
У роботі запропонована синтаксична та семантична моделі нової формальної мови програмного продукту для КІС ТПВ «Jump». Визначені та описані термінології, в основу яких покладено запропоновані поняття моделі «Jump» і відносини між метаданими та даними предметної області і способів їх перетворення, приведена синтаксична діаграма мовної моделі, що розробляється.
Keywords: програмний продукт; предметна область; мовна модель; специфікація; синтаксична діаграма