Оплата праці як основний спосіб забезпечення достатнього рівня життя - Довбиш, К. К. (Право, 2014)
У статті розглянуто оплату праці в контексті розбудови соціальної держави, проаналізовано шляхи забезпечення достатнього рівня життя населення. Пріоритетами у формуванні соціальної держави у цій царині, на думку автора, є підвищення якості та рівня життя населення; забезпечення зростання заробітної плати та інших доходів громадян; встановлення державних гарантій у сфері оплати праці. // The article deals with remuneration in the context of the development of a social state, analyzes ways to ensure a sufficient standard of living of the population. Priorities in the formation of a social state in this area, according to the author, is to improve the quality and standard of living of the population; provision of salaries and other income of citizens; Installation of state guarantees in the field of remuneration.
Keywords: оплата праці; соціальна держава; достатній рівень життя; державні соціальні стандарти; державні соціальні гарантії; remuneration; social state; sufficient standard of living; state social standards; state social guarantees