Розробка системи індивідуалізації показу реклами в мобільних іграх за допомогою контекстуальних бандитів - Горбенко, Б. Г. (My University, 2025)
У роботі розглядаються сучасні підходи до монетизації мобільних free-to-play ігор із фокусом на адаптивній рекламі. Особлива увага приділяється застосуванню контекстуальних бандитів, які дозволяють у реальному часі персоналізувати вибір рекламних стратегій для кожного гравця на основі його поведінкових характеристик та контексту. Розроблена система адаптивного вибору реклами забезпечує баланс між максимізацією миттєвого доходу та підтримкою ключових метрик утримання користувачів. Проведені експерименти показали переваги контекстуальних бандитів над традиційним A/B тестуванням у підвищенні ефективності реклами та покращенні користувацького досвіду. Запропонована методика має перспективи для впровадження у комерційні мобільні ігри, що сприятиме сталому розвитку продукту та підвищенню доходів.
Keywords: адаптивні системи; рекламні стратегії; контекстуальні багаторукі бандити; мобільна гра