Розробка моделі контролю температури фотополімерного 3D-друку - Карпов, В. О. (My University, 2025)
Мета роботи – розроблення програмного забезпечення для підвищення ефективності підвищення якості деталей в процесі фотополімерного 3D-друку, за рахунок розробки системи автоматичного керування кроковим двигуном з використанням ПІБ регулятора. Об’єкт дослідження – процеси адитивного виробництва об’ємних деталей при 3D-друці. Предмет дослідження – технології фотополімерного 3D-друку з використанням різних типів смол. Методи дослідження – аналіз існуючих аналогічних конструкцій та методи математичного моделювання в середовищі MatLab. У роботі були проаналізовані області використання фото полімерного друку. Розглянуті види технологій 3D-друку, а саме SLA, DLP та LCD. Проаналізовані різні марки фотополімерних смол, їх сфери застосування та технологічні характеристики. Був проведений факторний аналіз різних фотополімерних смол та побудована регресійна-кореляційна модель впливу фотополімерних смол при різних параметрах друку на збереження геометричних розмірів моделі. Проведено виготовлення деталі з урахуванням отриманих відхилень по кожній осі X, Y та Z для збереження геометричного розміру моделі. Отримані результати роботи можна віднести до цілі № 9. Промисловість, інновації та інфраструктура, а саме 9.4. Сприяти прискореному розвитку високо- та середньовисокотехнологічних секторів переробної промисловості, які формуються на основі використання ланцюгів «освіта – наука – виробництво» та кластерного підходу за напрямами: розвиток інноваційної екосистеми; розвиток інформаційнотелекомунікаційних технологій (ІКТ); застосування ІКТ в АПК, енергетиці, транспорті та промисловості; високотехнологічне машинобудування; створення нових матеріалів; розвиток фармацевтичної та біоінженерної галузей.
Keywords: фотополімерний 3D-друк; факторний аналіз; фотополімерні смоли; LCD 3D-друк