Механізми забезпечення раціонального опису мультимедійних даних з урахуванням їх особливостей - Поволоцький, М. А. (My University, 2020)
Об'єкт дослідження – методи кодування відеоданих, орієнтовані на внутрішню обробку структурних одиниць відеопотоку. Мета роботи – розробка шляхів раціоналізації опису відео, спрямованих на збільшення ефективності функціонування інформаційно-комунікаційних мереж. Проаналізовано проблематику функціонування та подальшого розвитку інформаційно-комунікаційних систем та мереж в умовах збільшення відсотку мультимедійного трафіку. Визначено недоліки існуючих стандартизованих підходів до побудови опису відеоданих, на базі чого розглянуто шляхи їх удосконалення. Виконано оцінку ефективності алгоритму обробки відео на рівні слайсів.
Keywords: H.264; слайс; jpeg; трансформанта ДКП; контурні дані; семантична цілісність