Дослідження системи біологічної ідентифікації пацієнта з використанням напівпровідникового лазера ближнього ІЧ-діапазону - Ануфрієв, В. В. (My University, 2025)
Мета роботи – проведення моделювання проходження інфрачервоного випромінювання через шкіру пацієнта та розробка модифікації системи ідентифікації людини, на основі отриманих результатів моделювання. Виконано аналіз моделювання проходження оптичного випромінювання через шаруваті середовища на основі методу Монте-Карло. Досліджено залежність коефіцієнту поглинання та розсіювання шарів шкіри від довжини хвилі випромінювача. Модифіковано стенд для зняття венозного рисунку долоні. Проведено оновлення програмного забезпечення для відповідності проведених апаратних модифікацій стенду.
Keywords: біометрична ідентифікація; метод Монте-Карло; шаруваті середовища; інфрачервоне випромінювання; світлодіод