Публічне адміністрування – основа реалізації державної політики в агропромисловому комплексі України - Іванова, Г. С. (Право, 2018)
У статті охарактеризована адміністративно-правова основа управління агропромисловим комплексом України задля створення організаційно-правових та соціально-економічних умов для комплексного розвитку сільських територій, підвищення рівня ефективної зайнятості, посилення мотивації сільського населення до розвитку підприємництва у сільській місцевості; підтримку конкурентоспроможності аграрного сектору в умовах інтеграції України у світовий економічний простір; подолання стихійності та тінізації аграрного ринку; збереження навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів, особливо земель сільськогосподарського призначення. // The article describes the administrative and legal basis for the management of the agro-industrial complex of Ukraine to create organizational, legal and socio-economic conditions for integrated rural development, increase effective employment, strengthen the motivation of the rural population to develop entrepreneurship in rural areas; support for the competitiveness of the agricultural sector in the context of Ukraine's integration into the world economic space; overcoming the spontaneity and shadowing of the agricultural market; preservation of the natural environment and rational use of natural resources, especially agricultural lands.
Keywords: публічне адміністрування; державна політика; адміністративно-правове регулювання; адміністративно-правові відносини; агропромисловий комплекс України; реформування; public administration; state policy; administrative and legal regulation; administrative and legal relations; agro-industrial complex of Ukraine; reforming