Дослідження та аналіз методів відмінності та ідентифікації людини від програми у web застосунках - Селіхов, Г. Т.; Четвериков, Г. Г. (ФОП Петров В.В., 2022)
Метою доповіді є дослідження та аналіз методи відмінності та ідентифікації людини. Сучасні текстові CAPTCHA розроблені таким чином, що вони вимагають одночасного використання трьох окремих здібностей – інваріантного розпізнавання, сегментації та розбору. На відміну від комп’ютерів, люди відмінно справляються з цим типом завдань. Хоча сегментація та розпізнавання є двома різними процесами, необхідними для розуміння зображення для комп’ютера, вони є час тиною одного процесу для людини.
Keywords: ідентифікація людини; розпізнавання образів