Визначення грубого порушення трудових обов’язків у разі звільнення за корупційне правопорушення - Кузьміна, К. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2015)
У статті ґрунтовно досліджені основні суттєві ознаки поняття «грубе порушення трудових обов’язків». Корупційне правопорушення розглянуто у світлі грубого порушення покладених на спеціального суб’єкта обов’язків. Підсумовуючи викладене, автор пропонує власне визначення поняття «грубе порушення трудових обов’язків». // The article thoroughly investigated the basic essential signs of the concept of "gross violation of labor duty". The corruption offense is considered in the light of a coarse violation of the duties entrusted to a special entity. Summing up the above, the author proposes its own definition of "gross violation of labor duty".
Keywords: грубе порушення; трудові обов’язки; корупційне правопорушення; суттєві ознаки; трудовий договір; працівник; роботодавець; gross violation; labor duties; corruption offenses; essential features; employment contract; employee; employer