Вплив інтелектуальної власності на економічне зростання - Андрощук, Г. О. (Право, 2014)
Подано аналітичний огляд наукового звіту «Цифрові перспективи: незалежний огляд інтелектуальної власності та розвитку» щодо стану законодавства Великобританії про інтелектуальну власність, підготовленого групою британських експертів. Відзначається безпрецедентний вплив інтелектуальної власності не тільки на поточну економічну ситуацію, а й на її майбутні трансформації. У звіті робиться висновок: чинне британське законодавство негативно впливає на економічне зростання і стримує розвиток інновацій. Уміщено огляд основних проблем у сфері інтелектуальної власності та рекомендації щодо їх вирішення. // An analytical review of the scientific report "Digital Perspectives: An Independent Overview of Intellectual Property and Development" on the state of the UK legislation on intellectual property prepared by the British expert group. There is an unprecedented influence of intellectual property not only for the current economic situation, but also on its future transformations. The report concludes: the current British legislation adversely affects economic growth and restrains the development of innovations. An overview of basic problems in the field of intellectual property and recommendations for their solution is issued.
Keywords: інтелектуальна власність; інновації; законодавство; ліцензування; патентна система; intellectual property; innovation; legislation; licensing; patent system