Синтез моделей багатокритеріального оцінювання методом компараторної ідентифікації - Безкоровайний, В. В.; Драз, О. М.; Семенець, В. В. (Прикарпатський НУ, 2018)
Запропоновано метод структурнопараметричного синтезу моделей багатокритеріального оцінювання, побудованих на основі поліному Колмогорова-Габора, з універсальними функціями корисності часткових критеріїв. Метод базується на технології компараторної ідентифікації, що дозволяє здійснювати перехід від ординалістичних оцінок особи, що приймає рішення, до кількісних скалярних оцінок рішень. The method of structural-parametric synthesis of multi-criterion estimation models is constructed on the Kolmogorov-Gabor polynomial basis, with universal functions of utility of partial criteria is proposed. The method is based on the technology of comparative identification, which allows to the transition from the ordinances of the decision maker to quantitative scalar estimates of the decisions.
Synthesis of multi-criteria estimation models by comparator identification
Keywords: системи прийняття рішень; модель багатокритеріального оцінювання; функція корисності часткових критеріїв; поліном Колмогорова-Габора; decision-making system; multicriteria assessment model; function of usefulness of partial criteria; Polmogon Kolmogorov-Gabor