Удосконалення методів виявлення, розділення та оцінки числа джерел випромінювання стохастичних сигналів - Супрун, О. О. (My University, 2013)
Дисертацію присвячено розв’язанню задачі удосконалення методів комплексної обробки стохастичною інформації мультисенсорних радіоелектронних систем спостереження за просторово розподіленими джерелами сигналів з метою підвищення надійності їх роботи у нестаціонарній завадовій обстановці. У роботі запропоновано стохастичний критерій просторового розділення джерел сигналів на основі їхніх імовірнісних моделей. Розроблено метод оцінки просторових координат центроїда групи просторово нерозділених об'єктів. Удосконалено методи синтезу стійких квазіоптимальних вирішальних правил на основі рекурентних процедур обчислення оцінок просторово-спектральної матриці спостережуваних процесів. Розроблено ефективні обчислювальні процедури у алгоритмах оптимальної обробки сигналів при вирішенні прикладних задач просторово-часової обробки сигналів в адаптивних антенних решітках. The thesis is devoted to solving the problem of optimal synthesis of complex signal processing at the stochastic information multisensor radar surveillance systems for spatially distributed signal sources to improve the reliability of their work in nonstationary noise conditions. The paper presents the stochastic criterion spatial separation signal sources based on their probabilistic models. A method of estimating the spatial coordinates of centroid spatial unrequited objects. Improved methods for the synthesis of stable quasi decision rules based on recursive procedures of Estimation space-spectral matrix of the observed processes. The effective computational procedures in the optimum signal processing algorithms in solving applied problems of space-time signal processing in adaptive antenna array.
Keywords: стохастична інформація; мультисенсорні радіотехнічні системи; імовірнісні моделі процесів; адаптивна антенна решітка; спектральне оцінювання; stochastic information; multi-radio monitoring system; stochastic information multi-radio monitoring system the probabilistic model of the processes; the adaptive antenna array