Питання визначеності змісту обов’язків платника податків і зборів в контексті формування податкової безпеки - Дмитрик, О. О.; Маринів. Н. А. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2023)
У публікації зосереджено увагу на розгляді деяких аспектів визначеності змісту обов’язків платника податків і зборів. Підкреслено, що в умовах сьогодення, коли на платників податків покладається все більше обов’язків, їх податкове навантаження стрімко збільшується, проблеми визначеності змісту таких обов’язків, а відтоді й захищеності їх прав та інтересів, виступають на перший план при формуванні податкової безпеки. У цьому контексті розглянуто питання окреслення змісту обов’язку продавця товарів / послуг зі складення, реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних та надання покупцю податкової накладної, що наразі актуалізується при сплаті податку на додану вартість. The publication focuses on considering some aspects of the certainty of the content of the taxpayer's duties and fees. It is emphasized that in today's conditions, when more and more obligations are imposed on taxpayers, their tax burden is rapidly increasing, the problems of determining the content of such obligations, and hence the protection of their rights and interests, come to the fore in the formation of tax security. In this context, the issue of outlining the content of the obligation of the seller of goods / services to draw up, register in the Unified Register of tax invoices and provide the buyer with a tax invoice, which is currently updated upon payment of value added tax, was considered.
Keywords: податкова визначеність; обов’язки платника податків і зборів; податки; податкова безпека; податок на додану вартість; tax certainty; duties of the taxpayer and fees; taxes; tax security; value added tax