Дослідження методів створення сервіс-орієнтованих програмних систем - Горобець, Д. Г. (My University, 2021)
Об’єкт досліджень – сервіс-орієнтовані архітектури та онтологічні моделі. Метою роботи є створення формалізму опису взаємодії сервісів і алгоритмів побудови інтерфейсів веб-сервісів для реалізації ефективної SOA-cистеми із застосуванням парадигми, що заснована на онтологіях доступу до даних. Методи дослідження – сучасні підходи до питань онтологій, аналізу даних, оцінки Інтернет-сервісів. Результат – отримані алгоритми автоматизованої побудови інтерфейсів веб- сервісів для SOA-архітектури, що дають можливість автоматизовано будувати інтерфейси веб-сервісів
Keywords: онтології; сервіс-орієнтовані архітектури; інтелектуальній аналіз; семантичний аналіз; доступ до данних