Дослідження нейромережевих методів для розпізнавання людського обличчя - Магда, М. А. (My University, 2020)
Метою роботи є порівняння методів виявлення обличчя у різних складних ситуаціях. Методи розробки базуються на мові програмування Python, дистрибутиві Anaconda та фреймворку TensorFlow з використанням бібліотек NumPy, SciPy, OpenCV. Під час дослідження було здійснене порівняння різних архітектур згорткових нейронних мереж між собою. Було проведено порівняння їх середньої точності при детекції обличчя на обраних категоріях зображень зі складними випадками. Було дано рекомендації щодо використання та метод розрахунку найкращої архітектури для специфічних ситуацій.
Keywords: розпізнавання обличчя; алгоритм Віоли-Джонса; згорткові нейронні мережі; загородження; python