До питання вектору наукового розвитку України та сучасні виклики - Головащенко, О. С. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2023)
У роботі розглянуто законодавче закріплення спрямованості держави на розбудову та розвиток дослідницької інфраструктури в Україні. Акцентується увага на важливому завданні сучасної держави — створенні умов для розвитку дослідницьких інфраструктур. Зазначається, що визначення варіантів вирішення проблем та досягнення Україною поставленої мети в умовах воєнного та післявоєнного стану є вкрай необхідним. The work examines the legislative consolidation of the state's focus on the development of Research Infrastructure in Ukraine. Attention is focused on an important task of the modern state — creating conditions for the development of Research Infrastructures. It is noted that the identification of options for solving problems and achieving the goal set by Ukraine in the conditions of war and post-war conditions is absolutely necessary.
Keywords: дослідницькі інфраструктури; Європейський дослідницький простір; науково-дослідна діяльність; державна політика; Research Infrastructures; European Research Area; research activity; state policy