Розробка модуля «Аналіз виконання договорів з постачальниками сировини» інформаційної системи кондитерської фабрики - Швиденко, А. О. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження кваліфікаційної роботи є бізнес-процес аналіз виконання договорів з постачальниками сировини. Мета кваліфікаційної роботи – розробка модуля «Аналіз виконання договорів з постачальниками сировини», який дозволить начальнику відділу постачання здійснювати автоматизований аналіз виконання договорів. Це підвищить точність, об’єктивність та зменшить витрати часу на аналіз. Для вирішення поставленої задачі застосовано методологію функціонального моделювання при побудові моделі бізнес-процесу. Створено діаграми потоків даних для проєктування архітектури модуля. Інформаційне забезпечення розроблено у вигляді тематичної вітрини даних. Програмну логіку реалізовано за допомогою діаграми класів, діяльності та екранних форм. Математичне забезпечення модуля базується на методах частотного розподілу, зваженої суми та класифікації на основі правил. Визначено підхід до інтегральної оцінки надійності постачальників за критеріями своєчасності, відповідності обсягів та якості. Результатом роботи стало створення модуля, який формує документацію про критичні товарні позиції, типові причини порушень, оцінки надійності та залежності від постачальників. Модуль інтегрується в інформаційну систему кондитерської фабрики та відповідає вимогам ефективності й безпеки.
Keywords: відділ постачання; сировина; вітрина даних; кондитерська фабрика; постачальник