Оцінка завадозахищеності засобів широкосмугового радіодоступу до дії надкоротких електромагнітних імпульсів - Базавляк, О. С. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження - Вибір методу оцінки завадостійкості засобів широкосмугового радіодоступу до впливу надкоротких електромагнітних імпульсів. Предмет дослідження - вибір методу оцінки завадостійкості засобів широкосмугового радіо доступу. Мета магістерської роботи - вирішення задачі підвищення ефективності впливу НКІ ЕМВ на засоби ШРД, методом оцінки завадостійкості засобів широкосмугового радіодоступу до впливу НКІ ЕМВ. Методи дослідження: теоретичний аналіз та розрахунки. З проведеного аналізу випливає необхідність дослідження механізмів впливу НКІ ЕМВ на стійкість функціонування засобів ШРД, з виявленням залежності зміни характеристик досліджуваних пристроїв від тимчасових параметрів проходження впливаючих імпульсів НКІ ЕМВ і розробки способу управління ступенем впливу їх впливу за рахунок зміни часових параметрів послідовності НКІ ЕМВ. Результати. Практичнi: проведені експерименти підтвердили характер залежності ступеня впливу НКІ ЕМВ на засоби радіозв'язку від відстані впливу, проілюстрований в розрахунках; наукові: експериментальні дослідження проводилися на порівняно малих відстанях про пропорційно малої напруженості поля НКІ ЕМВ, що дозволяє апроксимувати результати на великі відстані і рівні напруженості.
Keywords: антено-фідерна система; зворотний зв'язок; технічний засіб