Розробка низьковартісного автоматизованого допоміжного транспортного засобу для інтегрованого виробництва - Грижак, В. М.; Здорик, Н. В.; Д. В. Гурін (Kharkiv National University of Radio Electronics, 2026)
У роботі розглянуто підхід до розробки низьковартісного автоматизованого допоміжного транспортного засобу для інтегрованого виробництва. Проведено аналіз сучасних роботизованих платформ для внутрішньої логістики, зокрема рішень класів AGV та AMR, і обґрунтовано доцільність створення доступного апаратно-програмного макета для транспортних операцій у відкритих або напіввідкритих виробничих умовах. Запропоновано структуру системи на базі плати Arduino UNO, драйвера L298, GPS-модуля, електронного компаса, Bluetooth-модуля та акумуляторного живлення. Визначено основні переваги розробки, зокрема невисоку вартість, простоту реалізації, модульність та можливість подальшої модернізації.
Keywords: автоматизований транспортний засіб; Arduino UNO; GPS- навігація