Сучасні проблеми правового регулювання прийняття стратегій регіонального розвитку в Україні - Георгієвський, Ю. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
Наукова робота присвячена аналізу сучасних проблем правового регулювання прийняття стратегій регіонального розвитку в Україні. Автор підсумовує, що відсутність Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 рр. може створити небезпеку майбутньої невідповідності нормативних актів регіональних органів урядовим актам та спровокувати неузгодженість під час їхнього виконання. Це, у свою чергу, може завадити сталому розвитку регіонів України у 2021 році, формуючи перепони для бюджетного фінансування і виконання планів заходів регіональних стратегій та відповідних галузевих програм.
Keywords: регіональна стратегія; регіональний розвиток; Державна стратегія регіонального розвитку