Метод нанесення цифрових водяних знаків на тривимірні об'єкти з використанням нечіткої логіки - Галицька, О. О. (My University, 2024)
Метою цієї кваліфікаційної роботи є розробка методу нанесення цифрових водяних знаків на тривимірні об'єкти з використанням нечіткої логіки, що забезпечить високу стійкість водяних знаків до атак і мінімальний вплив на структуру та функціональність об'єктів. Завдання роботи: огляд сучасних методів нанесення цифрових водяних знаків на 3D-об'єкти; визначення переваг та недоліків цих методів; вивчення основ нечіткої логіки та її застосувань в обробці тривимірних даних; аналіз можливостей використання нечіткої логіки для адаптації методів нанесення водяних знаків; створення алгоритму нанесення цифрових водяних знаків на 3D-об'єкти з використанням нечіткої логіки; забезпечення адаптивності алгоритму до різних типів тривимірних об'єктів; реалізація розробленого алгоритму в програмному середовищі; проведення тестування алгоритму на різних типах 3D-об'єктів для оцінки його ефективності; аналіз впливу нанесених водяних знаків на структуру та функціональність тривимірних об'єктів.
Fuzzy Logic-Based Method for Applying Digital Watermarks to Three-Dimensional Objects
Keywords: тривимірні об'єкти; цифрові водяні знаки; нечітка логіка; захист інтелектуальної власності