Розроблення системи автоматизації для відстеження об'єктів у робочій зоні мобільного робота - Шахов, П. В. (My University, 2024)
Мета роботи – зменшення вирогідності пошкодження об’єктів в робочій зоні мобільного робота за рахунок розробки програмного забезпечення відстеження об’єктів. Об’єкт роботи – процес розпізнавання об’єктів у робочій зоні мобільного робота. Предмет роботи – методи, алгоритмічне та програмне забезпечення розпізнавання знаходження об’єктів у робочій зоні мобільних роботів у рамках концепції Industry 5.0. В даній кваліфікаційній роботі проведено аналіз систем комп’ютерного зору, методів відстеження об'єктів у робочій зоні мобільного робота, проаналізовано алгоритми роботи систем комп’ютерного зору та аналогічні рішення. Після проведеного аналізу було розроблено структуру програми. Проведено обґрунтування та вибір середовища розробки. Проведено математичне представлення методу відстеження об'єктів у робочій зоні мобільного робота. Розроблено загальний алгоритм роботи програми та алгоритм відстеження об'єктів. Проведено розрахунок швидкості обробки кадрів при відстеження об'єктів. Розроблено HMI інтерфейс користувача та реалізовано функції відстеження об'єктів. Проведено експериментальні дослідження.
Keywords: відстеження об'єктів; робоча зона мобільного робота; Розроблення системи автоматизації для відстеження об'єктів у робочій зоні мобільного робота; розпізнавання об’єктів; Industry 5.0