Аналіз використання образу дядьки Сема у ХХ та ХХІ столітті - Більчук, О. С.; Бокарєва, Ю. С. (ХНУРЕ, 2020)
У даній роботі проаналізовано розвиток, «оживлення» та осучаснення образу Дядьки Сема. Розроблений образ у середині ХІХ століття є не менш актуальним і сучасним і у ХХІ столітті. Образи минулих століть можна зустріти у різних видах мистецтва, у різних техніках відмалювання та інтерпретації рішення образів, але не зважаючи на це їх актуальність є невід’ємною частиною сучасного дизайну.
Keywords: поліграфічні технології; плакат