Використання поняття колориметричної функції в прикладних дослідженнях - Ярмак, І. М. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – оптоелектронний колориметр. Метою дипломної роботи є дослідження поняття колориметричних функцій в прикладних дослідженнях, в дипломній роботі дуже добре показано як саме можливо використовувати функції колориметра, в яких саме дослідженнях, та в яких сферах. А також розглянуто обчислення оптоелектронного колориметра методом чисельного експеримента й виробка практичних рекомендацій з поліпшення параметрів. Інструмент дослідження – персональний комп’ютер типу Pentium45.0Ghz, оснащений монітором TFT 19 Samsung 820N і лазерним принтером LG Laser 2530. У магістерській роботі розроблений оптоелектронний колориметр переважаючий аналоги по наступних параметрах: точність виміру, простоті використання, діапазону визначення кольорів, простоті конструкції приладу, надійності, вартості.
Keywords: оптоелектронний колориметр; калібрований градуйований трикутник; світловий потік; розділова призма; світлофільтр; фоторезистори; перетворювальний блок; мікропроцесор; нормалізуючий підсилювач