Світловий інформаційний екран диспетчерського пульту моніторингу складних систем - Єрохін, А. Л.; Бондаренко, М. Ф.; Бурцев, Вал. М.; Бурцев, Вол. М. (My University, 2008)
Винахід відноситься до області автоматизованих систем управління й інтелектуальних систем підтримки прийняття рішень, що використовують досягнення інженерної психології (ергономіки), призначено для моніторингу технологічних процесів у складно організованих системах
Світловий інформаційний екран для моніторингу СС є перспективною реалізацією нових технічних можливостей візуального представлення знакової інформації, завдяки динамічним змінам кольорів висвітлення світлопровідних елементів, що призначені для оперативного залучення уваги оператора і виконання ним комплексу операцій для усунення ситуації, яка виникла. Нові можливості пристрою, що заявляється, засновані на ефективному використанні законів геометричної оптики і світлотехніки, а також на досягненнях практичної психології.
Keywords: світловий інформаційний екран; диспетчерський пульт; складні системи