Аналіз ефективності методів маршрутизації на основі OLSR і AODV з балансуванням навантаження трафіку мережі Wi-Fi - Кривенко, С. А.; Корякін, Д. С. (Чернівці: «Місто», 2016)
У даній роботі запропоновані методи маршрутизації для Wi-Fi комірчастої мережі з урахуванням розподілу навантаження трафіку і якості обслуговування (QoS). Вико-нано аналіз ефективності методів маршрутизації AODV і OLSR протоколів для Wi-Fi комірчастої мережі. Техно-логічні карти з урахуванням балансування навантаження трафіку можуть встановити маршрут без будь-якої ретрансляції, що має високе навантаження трафіку, за допомогою моніторингу мережевого трафіку для кожного вузла. Крім того також були реалізовані технологічні карти з QoS, віднесених до категорії трафіку як в режимі реального часу, так і не реального часу. Аналіз продуктивності запропонованих методів маршрутизації AODV і OLSR для Wi-Fi комірчастої мережі виконано за допомогою комп'ютерного моделювання. В результаті комп'ютерного моделювання було підтверджено, що прокладання маршруту з урахуванням розподілу навантаження трафіку можливе, і це може поліпшити про-пускну здатність і часові затримки. Запропонований метод маршрутизації на основі AODV і OLSR збільшив максимальну пропускну здатність приблизно на 4 Мбіт в секунду, а часова затримка часу була покращена до близько 50 мс при деяких умовах навантаження трафіку в мережі.
Keywords: протоколи маршрутизації; якість обслуговування; Стандарт управління навантаженням; Mesh мережі; Стандарт IEEE 802.11