Напрямки підвищення пропускної здатності кабельних ліній передачі - Сорокін С. Р. (ХНУРЕ, 2024)
Об'єктом дослідження є широкосмугові лінії передачі. Метою цієї роботи є аналіз перехідних характеристик широкосмугових ліній передачі. У кваліфікаційній роботі розглянуті характеристики різних типів широкосмугових ліній передачі та фактори, що впливають на їх характеристики. Наведено оцінку перекручування імпульсних сигналів внаслідок їхнього поширення за такими лініями. За допомогою пакету "Mathcad" проведено розрахунок перехідних характеристик коаксіальних, стрічкових ліній деяких типів кабелів. Систематизовані в ході виконання роботи співвідношення, оцінювання, характеристики широксмугових провідних ліній передачі, можуть бути використані при практичних розрахунках перехідних та імпульсних характеристик конкретних, застосовуваних на практиці, ліній.
Keywords: стрічкова лінія; імпульсний сигнал; коаксіальна лінія; мікрострічкова лінія