Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни «Методи та засоби радіаційної медицини» - Старенький, В. П.; Авер'янова, Л. О.; Васильєв, Л. Л. (ХНУРЕ, 2015)
Викладені вказівки з вивчення принципів роботи засобів технічного та інформаційного забезпечення променевої терапії та технічного обслуговування комплексів променевої терапії. Виконання лабораторних робіт дозволяє студентові під керівництвом викладача ознайомитись із технічними принципами функціонування радіотерапевтичних систем, реалізовувати окремі функції та режими їх роботи за допомогою сучасних програмних засобів. Студенти, які успішно виконали лабораторний практикум, можуть самостійно здійснювати імітаційні експерименти, набувати навичок дослідницької роботи у галузі медичних радіаційних технологій, відпрацьовувати методики аналізу та програмної обробки даних при плануванні променевого лікування.
Keywords: гамма-терапевтичний апарат; лінійний прискорювач електронів; інформаційно-управляюча система; технології комп’ютерного планування