Темчур, К. О.2021-07-062021-07-062021Темчур К. О. Розроблення застосунку для розпізнавання та класифікації образів кулінарних страв : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні, спеціальність 122 - Комп’ютерні науки / К. О. Темчур ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2021. – 77 с.https://openarchive.nure.ua/handle/document/16896Об’єктом роботи є процес розроблення застосунку для розпізнавання та класифікації кулінарних страв. Метою роботи є розроблення програмного застосунку із застосуванням методів глибокого машинного навчання, спрямованого на розпізнавання та класифікацію кулінарних страв. Проведено дослідження класичних методів розпізнавання та класифікації образів та методів на основі нейронних мереж. Досліджено можливості бібліотеки глибокого навчання TensorFlow, особливості роботи CNN. Розроблено власний підхід до вирішення задачі. У результаті роботи отримано програмний застосунок для розпізнавання та класифікації кулінарних страв.ukкомп’ютерний зіррозпізнавання та класифікація образівмашинне навчанняглибоке навчаннянейронні мережізгорткові нейронні мережіРозроблення застосунку для розпізнавання та класифікації образів кулінарних стравOther