Канал вимірювання кутових швидкостей літальних апаратів з додатковим скануванням та розширеними можливостями - Коломійцев, О. В.; Болюбаш, О. О.; Васильєв, Д. Г.; Дорошенко, Ю. І.; Козіна, О. А.; Омельченко, А. І.; Рубан, І. В.; Садовий, К. В.; Сачук, І. І.; Шостак, А. В. (Укрпатент, 2011)
Канал вимірювання кутових швидкостей літальних апаратів з додатковим скануванням та розширеними можливостями містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, багатофункціональний селектор подовжніх мод, модифікований блок дефлекторів, передавальну оптику, приймальну оптику, фотодетектор, широкосмуговий підсилювач (ШП), резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, формувачі імпульсів, тригери "1"|"0", схеми "і", реверсивні лічильники, схеми порівняння, електронно-цифрову обчислювальну машину та Dnм оп-введення опорних сигналів з частотами міжмодових биттів (Dnм оп, 2Dnм оп, 3Dnм оп, 6Dnм оп) від передавального лазера. Після ШП замість інформаційного блока введено інформаційний блок з розширеними можливостями із б-введенням сигналу тангенціальної складової швидкості (кутових швидкостей) літального апарата, що виміряна.
Keywords: літальні апарати