Реформування державної енергокомпанії - Полозова, Т. В.; Шейко, І. А.; Кирій, В. В. (ХНУ, 2020)
Однією зі складових реформування ринку електроенергії України є реорганізація ДП «НЕК «Укренерго», яке наразі здійснює функції оперативно-диспетчерського управління об’єднаною енергосистемою України та транспортування електроенергії магістральними та міждержавними електромережами. В результаті реорганізації буде створено два юридично самостійні підприємства – системний оператор та електропередавальна організація.
Keywords: реформування ринку електроенергії; енергокомпанія; ринок електроенергії; реорганізація державної енергокомпанії