Методи захисту графічного та відеоконтенту у веб-середовищі від несанкціонованого використання - Іноземцев, Є. В. (My University, 2022)
Об'єкт дослідження – методи захисту мультимедійного контенту від несанкціонованого використання на базі стеганографічних алгоритмів. Мета роботи – дослідження можливостей удосконалення існуючих методів захисту мультимедійного контенту на базі існуючих стеганографічних алгоритмів за рахунок їх доробки. Виконується огляд методів захисту даних на основі використання цифрових міток. Досліджуються поширені методи внесення цифрових водяних знаків у графічні та відеодані Виявляються недоліки стандартизованих підходів. Виконується дослідження нефронтального способу заповнення контейнерів. Розробляються підходи щодо удосконалення алгоритмів, орієнтованих на інкапсуляцію даних у простір найменш значущих біт для випадків графічного та відео контенту.
Keywords: цифровий водяний знак; JPEG; коефіцієнт ДКП; LSB; MPEG