Нові підходи до визначення порушення податкового законодавства - Макух, О. В. (Право, 2021)
У статті розглянуто сучасний підхід законодавця до визначення поняття порушення податкового законодавства й характеристики його складу. Наголошено на недоцільності закріплення лише умисної форми вини при вчиненні порушень податково-правових норм. Аргументовано необхідність внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення визначень триваючого та повторного податкового правопорушення. // The article deals with a modern approach to the legislator to determine the concept of violation of tax legislation and characteristics of its composition. It is emphasized inappropriate to consolidate only a deliberate form of fault in committing violations of tax and legal norms. The necessity of amending the Tax Code of Ukraine is reasoned to improve the definitions of the continued and repeated tax offense.
Keywords: податкове правопорушення; суб’єктивна сторона; вина; триваюче правопорушення; повторне правопорушення; відповідальність; tax offense; subjective side; wine; continuous offense; repeated offense; responsibility