Електрохемілюмінесцентна платформа для твердофазного визначення слідових концентрацій поліциклічних ароматичних вуглеводнів - Халед, Г. Б.; Кукоба, А. В.; Білаш, О. М.; Жолудов, Ю. Т.; Сніжко, Д. В.; Музика, К. М. (ХНУРЭ, 2018)
Поліциклічні ароматичні вуглеводні (ПАВ) – це органічні сполуки, для яких характерна наявність в хімічній структурі двох і більше конденсованих бензольних кілець. ПАВ класифікуються як за кількістю бензольних кілець, так і за канцерогенною дією [1]. В цілому ПАВ є ліпофільними сполуками, що демонструють високу спорідненість до органічних речовин. Завдяки великій гідрофобності, а також низькій розчинності у воді, ПАВ часто присутні у водному середовищі у слідових концентраціях.
Keywords: Поліциклічні ароматичні вуглеводні; органічні сполуки