Спосіб непрямого визначення перепаду тиску в верхніх дихальних шляхах людини - Аврунін, О. Г.; Семенець, В. В.; Журавльов, А. С.; Калашник, Ю. М. (My University, 2011)
Спосіб непрямого визначення перепаду тиску в верхніх дихальних шляхах людини, що включає накладення маски, вимірювання швидкості повітряного потоку та тиску у підмасковому просторі в процесі дихання ротом із закритим носом та носом із закритим ротом, який відрізняється тим, що вимірювання швидкості повітряного потоку проводять шляхом виміру тиску р у витратомірі дросельного типу.
Keywords: перепад тиску; верхні дихальні шляхи; повітряний потік