Дослідження методів аналізу продуктивності СКБД - Чачанідзе, С. С. (My University, 2020)
Об'єктом дослідження є процес підвищення продуктивності роботи СКБД з використанням кластерних індексів. Метою роботи є збільшення продуктивності кластерних індексів у СКБД. Метод дослідження – математичний апарат теорії автоматів, нечітких множин, методи структурної та прикладної лінгвістики, методи представлення знань в штучному інтелекті. В результаті проведена ідентифікація й вибір рівнів факторів, обгрунтована загальна схема організації експериментальних досліджень, спроектовано прототип ПЗ.
Keywords: продуктивність СКБД; порівняння кластерних індексів на підставі різних струкрур; дерева