Дослідження впливу технологій передачі даних на надійність бездротових сенсорних мереж - Череп, В. В. (My University, 2019)
Технології БСМ дозволяють виконувати розгортання невеликих, недорогих, малопотужних, розподілених датчиків, що здатні локально обробляти і передавати інформацію. З'єднання малопотужних датчиків не може бути надійним, особливо в присутності перешкод. Тому проблема співіснування БСМ та інших систем, а в більш загальному плані спільного використання частотного спектра різними нескоординованими системами в неліцензованих діапазонах є серйозною проблемою, яка повинна бути вирішена правильно
Keywords: співіснування 802.11b/g і 802.15.4; завадостійкість; пропускна здатність