Вплив основних конструкційних параметрів на характеристики резонаторної системи приладів НВЧ - Нікітенко, О. М. (ХТУРЭ, 1999)
При проектуванні та розробці приладів М-типу часто виникають проблеми, що пов’язані з правільним вибором резонаторної системи. Подано результати теоретичних досліджень впливу основних конструкційних параметрів на такі важливі характеристики резонаторної системи як зсув частот коливань, розділення між модами коливань та вплив на вищі смуги пропускання. базуючись на графічному матеріалі, можна визначити вищезгадані характеристики і за допомогою їх оптимізувати резонаторну систему таких приладів.
Keywords: прилади НВЧ; резонаторна система