Спортивно-оздоровчий туризм як засіб здоров’язбереження студентів ЗВО - Грохова, Г. П. (ХДАФК, 2019)
На протязі останніх років в Україні зберігається тенденція до погіршення стану здоров’я студентської молоді, яка зумовлена негативними факторами соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру. З розвитком технічного прогресу умови життя студента суттєво змінилися. На фоні малорухливого способу життя почастішали нервово-емоційні перевантаження, адже всі людські блага, призначені для комфортного життя з кожним роком скорочують фізичний розвиток, зменшують рухову активність і збільшують психічну нервозність студента. У вирішенні цієї проблеми значною мірою може допомогти спортивно-оздоровчий туризм, як вид туристичної діяльності.
Keywords: туризм; оздоровчий туризм; спорт