Акустомагнітна реєстрація магнітних наночастинок в рідкому середовищі - Бондаренко, І. С.; Аврунін, О. Г. (Кременчуцький льотний коледж національного авіаційного університету, 2019)
Наведено методику та результати експериментів з реєстрації магнітних наночастинок в колоїдному розчині з використанням комбінованого ефекту ультразвуку та постійного магнітного поля. Обговорюється можливість використання даної методики для контролю вмісту магнітних наночастинок в біологічному середовищі. Пропонована робота спрямована на вирішення однієї з проблем, що виникають при реалізації цільової доставки лікарських засобів до патологічної зони організму людини. Ця проблема є оперативною (тобто за короткий час), що забезпечує високу точність визначення in vivo концентрацій лікарського засобу в цільовій області.
Keywords: наночастинки магнітні; метод акустомагнітний; розчин колоїдний