Особливості трудового договору із матеріально відповідальними особами - Цесарський, Ф. А. (Право, 2017)
Метою статті є розгляд проблем, що стосуються закріплення положень про матеріальну відповідальність в трудових договорах. У статті зазначається, що обов’язкове закріплення в трудових договорах норм про матеріальну відповідальність є вимогою сьогодення. Указано, що законодавство, яке нині регулює порядок і умови укладання трудових договорів із матеріально відповідальними особами, потребує змін, визначені напрями вдосконалення трудових договорів із матеріально відповідальними особами. // The purpose of the article is to consider problems that relate to the provisions of material liability in labor contracts. The article states that compulsory consolidation in labor contracts norms of material responsibility is the requirement of the present. It is indicated that the legislation, which now regulates the procedure and conditions for the conclusion of labor contracts with materially responsible persons, requires changes, identified areas for improving labor contracts with materially responsible persons.
Keywords: трудовий договір; матеріальні цінності; відповідальність; умови договору; сторони трудового договору; labor contract; material values; responsibility; terms of the contract; sides of the labor contract