Оптимізація системи навігації мобільного робота на основі технології прийняття рішень - Верьовкін, М. О. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – навігаційна система автономного мобільного робота. Предмет дослідження – алгоритм руху робота на основі системи прийняття рішень по траєкторії, з необхідністю коригувати рух для об'їзду перешкод, в умовах відсутності інформації про навколишні об’єкти. Мета магістерської атестаційної роботи – дослідження існуючих методів та алгоритмів для забезпечення автономного руху мобільних роботів. Розгляд питань оцінки зовнішнього середовища за рахунок використання інформації від системи технічного зору. Розгляд і реалізація різних шляхів побудови систем управління і позиціонування, що забезпечують реалізацію руху робота з уникненням перешкод по заданій траєкторії. У магістерської атестаційній роботі були досліджені різні системи навігації мобільних роботів та алгоритми подолання перешкод, реалізовано два різних алгоритми управління мобільним роботом: розвідувальний, при невідомих перешкодах, та оптимізований А*, що опирається на розвідані дані. На базі проведеного дослідження, мовою JAVA розроблено програмний продукт для управління мобільним роботом.
Keywords: робот; прийняття рішень; навігація мобільного робота