Дослідження методів та алгоритмів завадостійкого кодування та їх застосування в твердотільних накопичувачах - Кременецький, В. В. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження даної дипломної роботи є завадостійке кодування. Мета роботи – Аналіз та дослідження завадостійких кодів, що застосовують у твердотільних накопичувачах. Проведення експерименту з ефективності. Метод дослiдження – теоретичний аналiз, проведення практичних вимiрювань, експериментальнi дослiдження. Проведено теоретичний аналiз з завадостiйкості кодування, та розглянуті твердотiльнi накопичувачi, а також алгоритми завадостiйкого кодування що в них застосовуються. Для проведення експерименту з аналiзу ефективностi алгоритмiв завадостiйкого кодування було обрано систему комп’ютерної математики MATLAB. В результатi проведення експерименту з аналiзу ефективностi алгоритмiв завадостiйкого кодування на прикладi кода Хеммiнга з рiзною розмiрнiстю було вставлено, що при збiльшеннi розмiрностi кода рiст кiлькостi помилок з ростом ймовiрнiсть їх появи становиться бiльш плавним. Було виявлено, що найбiльш завадостiйкими є коди Рiда-Соломона та LDPC.
Keywords: накопичувач; завадостійкість; завадостійке кодування