Розробка віртуального макету для дослідження навчання робота на основі досвіду - Пара, І. І. (My University, 2024)
Мета роботи – розробка віртуального макету, спрямованого на дослідження теоретичних аспектів навчання агентів на основі досвіду за допомогою генетичного алгоритму. Використовуючи цей алгоритм, мобільна платформа буде відтворювати та аналізувати різноманітні стратегії навчання агентів, включаючи їх взаємодію з навколишнім середовищем. Об’єкт розробки – дослідження навчання робота на основі досвіду. Предмет розробки – макет для дослідження навчання робота на основі досвіду. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити такі завдання: – аналіз сучасних методів навчання роботів; – розробка віртуального макету для дослідження роботи генетичного алгоритму; – аналіз ефективності генетичного алоритму; – реалізація керування мобільною платформою за допомогою генетичного алгоритму; – порівняння ефективності керування мобільною платформою за допомогою генетичного алгоритму та за допомогою звичайних методів.
Keywords: навчання робота; мобільна платформа; генетичний алгоритм