Дослідження методів ройового інтелекту в агентних системах - Верхогляд, І. О. (My University, 2021)
Метою даної роботи є дослідження алгоритмів ройового інтелекту у робототехніці для вирішення завдання координації та комунікації роботів. Результатом практичної реалізації роботи є програмний додаток, що реалізує алгоритм Boids. Для наочності розроблене середовище, яке симулює взаємодію роботів в різноманітніх сітуаціях. Такоже в даній роботі проведена оцінка ефективності командної взаємодії в порівнянні з індівідуальними діямі агентів.
Keywords: колектив; рій; робот; робототехніка; рой часток; ройовий інтелект; штучний інтелект